אילו אבחונים מתבצעים במרפאה?
מתבצעים אבחונים נוירולוגיים בנושאי תקשורת, קשב וריכוז, כאבי ראש וכל נושא נוירולוגי לילדים עד גיל 18.
אבחון פסיכו-דידקטי לא מתבצע במסגרת המרפאה.
איך מחליטים מה לבצע: אבחון פסיכו-דידקטי או נוירולוגי?
אבחון פסיכו- דידקטי מבוצע על ידי מורים להוראה מתקנת או פסיכולוג חינוכי. מטרתו לאבחן לקויות למידה ולקבל, למשל, התאמות במבחנים.
אבחון קשב רפואי נוירולוגי נועד בסופו של יום להחלטה על טיפול תרופתי לקשב, והוא זה המבוצע במרפאה.
האם ניתן לאבחן אוטיזם במרפאה?
באופן כללי, אבחון תקשורת כולל שני אנשי מקצוע: רופאים נוירולוגים התפתחותיים או פסיכיאטרים ובנוסף פסיכולוג התפתחותי או קליני, לעיתים בשיתוף.
כלומר, אבחון הפרעות תקשורת מתבצע במרפאה מהבחינה הרפואית, אך תמיד יש צורך באבחון פסיכולוגי משלים. ניתן לקבל המלצות על פסיכולוגים העובדים בשיתוף עם המרפאה.
האם מתבצע במרפאה מבחן מוקסו?
לא מתבצע מבחן מוקסו במרפאה. אם עולה צורך בהפניה למבחן כזה או אחר, בדיקה נוספת או גורם מקצועי נוסף, הרופאה מפנה את ההורים בסוף הפגישה.
האם האבחון מתבצע בפגישה אחת?
כן, האבחון מתבצע בפגישה אחת לאחר הכנה לפגישה באמצעות שאלונים שממלאים ההורים והצוות החינוכי. השאלונים נכתבו לאחר שנות ניסיון רבות ומטופלים רבים, מתוך כוונה להתכונן לפגישה ולקבל רקע על המטופל, כך שבפגישה עצמה הזמן מוקדש כולו לאבחון המטופל. המידע המתקבל בכתב מההורים חשוב כרקע לפגישת האבחון, וזהו המקום לשתף בכל מחשבותיכם, רגשותיכם ורצונותיכם. גילינו עם השנים, שתשובות ההורים בשאלונים מעמיקות יותר מתשובות שנשלפות מהמותן במהלך פגישה.
מה כולל האבחון?
לאחר שכבר נקרא כל המידע שנשלח למרפאה, עיקר הפגישה זו שיחה עם הילד, בדיקה גופנית נוירולוגית ולעתים גם הערכה לימודית/ התפתחותית ותקשורתית. בסוף הפגישה נמסרות המסקנות וההמלצות, ואתם מקבלים דוח מפורט של האבחון/הפגישה.
מיהם הנוכחים בפגישה?
הילד מוזמן עם הורה אחד או שניים. כדאי לשאול מראש לגבי מלווים נוספים. במידה וההורים לא חיים ביחד, ומגיע רק אחד מהם על השני לחתום על הסכמה.
במהלך הפגישה, ההורה המלווה משתתף בפגישה כמקשיב פעיל. אנא, הימנעו משימוש במחשבים או בסלולריים, לטובת הריכוז של ילדכם ולמיצוי פגישה מיטבית.
לא ניתן להכניס אחים לפגישה למען שמירה על פרטיות ילדכם ומניעה הפרעה לריכוז בפגישה.
התורים מאוד רחוקים לעיתים.... האם ניתן להקדים את התור שנקבע?
במרפאה קיים נוהל רשימת הקדמה, על פיו נכנסים לרשימה הורים ששלחו במייל חוזר את השאלונים וחומר הרקע. הורים אלה מקבלים, על פי סדר הרשימה, הודעה על תור שבוטל והזמנה להגיע כנגד הביטול. אין למרפאה התחייבות להקדמה.
מהם נהלי ביטול פגישה?
לא ניתן לבטל את הפגישה ב-48 השעות שלפניה או לאחר ששלחתם מסמכים שנקראו כהכנה לפגישה עמכם.
במידה והשגתם תור מוקדם יותר או שהתבטל הצורך - נשמח להודעה מוקדמת ככל הניתן ע"מ לפנות המקום למשפחה אחרת שזקוקה לו.
האם ניתן לעמוד בקשר לאחר האבחון?
לאחר הפגישה, תקשורת ישירה עם הרופאה תתאפשר בשמחה - באמצעות הטלפון (בהתקשרות ולא בווטסאפ) או בכתב במייל. ייעוץ תרופתי יינתן במידת האפשר, ורק במידה ולא חלפו שישה חודשים מן הפגישה האחרונה.
מהם אמצעי התשלום?
• ניתן לשלם במזומן, בשיק, בהעברה בנקאית.
• לא ניתן לשלם בכרטיס אשראי.
• לתשלום באמצעות אפליקציות תשלום יש לברר עם מזכירת המרפאה לפני ביצוע התשלום.
האם יש החזרים מקופות חולים או מביטוח פרטי?
ההורים מבררים ישירות מול הגופים המשלמים, המרפאה לא מטפלת בנושא זה. לרשותכם יעמדו במקרה הצורך-הסיכום הרפואי, החשבונית ותעודת המומחית של הרופאה.